La seu

Arquitecte: Enric Sagnier (1858-1931)

La casa Fargas, situada a la rambla de Catalunya, davant la casa Dolors Calm, també modernista, és un clar exemple de l’exaltació de la línia corba d’aquest moviment artístic. La façana, de composició simètrica, encara que amb la porta d’entrada desplaçada, exhibeix una tribuna central corba que ressegueix tots els pisos i que aparenta estar adossada a la resta de la façana plana. A ambdós costats d’aquesta peça, les baranes dels balcons, forjades amb elements florals, comparteixen la forma ondulada que distingeix l’eix central de l’edifici.

L’arquitecte va projectar clarament el seu estil al vestíbul. L’ornamentació de motius vegetals apareix en forma de relleus a les baranes, així com en els dos arcs que divideixen el vestíbul en dos espais: el de l’ascensor i el de l’escala. Les parets estan decorades amb esgrafiats.

La casa Miquel A. Fargas comunicava amb la clínica que el seu propietari, el doctor Fargas, tenia al número 333 del carrer Consell de Cent. Una placa recorda que en aquesta casa va néixer, va viure i va morir l’economista i polític Ramon Trias i Fargas. Actualment, la planta principal de l’edifici acull la fundació que porta el seu nom.

Casa Fargas
Rambla de Catalunya, 47 pral.
08007 Barcelona
Tel. +34 93 215 58 48
Fax +34 93 488 00 25
fundacio@fundaciotriasfargas.org